Bllogu

 • 14 Prill 2014

  Kafeneja e ëndrrave në Kore të Jugut mund të jetë kafeneja më e çuditshme në botë

  Kjo duhet të jetë e punuar me photoshop, apo jo? Ndoshta një shaka e një prillit?

 • 05 Prill 2014

  Porti historik i Stambollit tash një kafene dhe dyqan suveniresh

  “Istanbul Kitapçisi” në portin e vjetër Ketip Çelebi u ofron turistëve lokalë dhe ndërkombëtarë një filxhan kafe së bashku me tituj të mirë për të lexuar dhe një sërë suveniresh.

 • 03 Prill 2014

  Kryeqyteti i kafesë

  Vjena pa kafe do të ish sikur një latte pa shkumë qumështi. Dashamirësit e kafesë bien në dilemë, kur gjenden në kryeqytetin Austriak, ku kafenetë e bukura presin t’i zbulosh

 • 24 Mars 2014

  Kultura arabe e kafes

  Pirja e kafesë është një pjesë e shprehive dhe traditës së arabëve dhe njerëzve të tjerë. Në shumë vende, kafja është pija më e pëlqyer e ditës. Në rajonin e Mesdheut, kafja ndërlidhet me nacionalizëm.

 • 16 Shkurt 2014

  Kafene imagjinative 2

  Kafeina luan një rol në jetën e përditshme të shumë njerëzve, që është arsyeja përse kafenetë mund të gjenden pothuaj në çdo kënd rrugor. Në një industri kaq kompetitive është me rëndësi për bizneset të kenë njëfarëlloj përparësie kreativiteti ndaj konkurrencës.

 • 13 Shkurt 2014

  Kafene imagjinative 1

  Kafeina luan një rol në jetën e përditshme të shumë njerëzve, që është arsyeja përse kafenetë mund të gjenden pothuaj në çdo kënd rrugor. Në një industri kaq kompetitive është me rëndësi për bizneset të kenë njëfarëlloj përparësie kreativiteti ndaj konkurrencës.

 • 09 Shkurt 2014

  Stili juaj i pirjes së kafesë?

  Të pish një filxhan kafe të mirë ka të bëjë me më shumë se vetëm qumësht dhe sheqer; nganjëherë kjo përbën një ritual të tërë, të përcjellë nga nëna te bija, nga babai te i biri.

 • 02 Shkurt 2014

  Përse kafenetë janë bërë qoshe e re për shkrimtarët e rinj

  Ç’ është me shkrimtarët dhe kafenetë? A ka diçka në ambientin e kafeneve që frymëzon të shkruarit