Bllogu

 • 22 Qershor 2014

  Ode çajit turk

  Ti mund të tregosh shumë për një kulturë nga mënyra sesi e bëjnë çajin apo madje dhe nga gotën me të cilën e shërbejnë atë.

 • 29 Maj 2014

  Përgatitjet e çajit biznes i madh në Rusi

  Një tjetër mënyrë freskuese e pirjes së çajit është me limon, gjë që, sipas Sverçkov, është mënyra me të cilën Rusia i kontribuoi kulturës moderne të çajit. “Duke bashkuar dy prodhime ekzotike, rusët qenë të parët që pinë çaj me limon”,

 • 26 Maj 2014

  Kafenetë e Marokut në fokus të debatit politik

  Po shkruaj për vendin ku gjenerata ime e kalon kohën: kafenenë. Në kafene, burrat përfitojnë nga izolimi të cilin femrat nuk e kanë në dispozicion. Kur ndonjë prej burrave pranon thirrje telefonike nga bashkëshortja

 • 09 Maj 2014

  Çaji maroken i Hatixhes

  Marokenët e marrin energjinë e tyre nga çaji i ëmbël dhe shumë i fortë i mintit. Ky çaj është pjesë e strukturës shoqërore të vendit

 • 05 Maj 2014

  A mund një kafe t’i ulë gjasat që punëtorët të rrejnë?

  Një studim nga Journal of Applied Psychology thotë se kafja u ndihmon punëtorëve pa gjumë të mjaftueshëm t’i rezistojnë presionit shoqëror për t’u sjellë në mënyrë amorale.

 • 30 Prill 2014

  Kafeneja Mumin u ofron konsumatorëve të vetmuar kafshë artificiale që ulen me ta gjatë drekës

  Një restorant pohon të ketë zgjedhur dilemën e ngrënies së drekës duke u ofruar konsumatorëve shansin për të ngrënë së bashku me kafshë të mëdha artificiale.

 • 22 Prill 2014

  Pa lap-topë, pa Wi-Fi

  Konsumatorët bëjnë muhabet, lexojnë gazetën dhe porosisin sandviç dhe pije espresso në dyqanin August First Bakery & Cafe, por këtu ka diçka ndryshe.

 • 15 Prill 2014

  Një histori kulturore e kampistëve në kafeneve

  Shumë besojmë se akti i “kampingut” (bërja e kafenesë zyre apo hapësirë personale për orë të tëra) është një zhvillim i ri në historinë e kulturës së kafesë. Por, nuk është kështu.